Exclusieve geluidsdichte studio in het centrum van Amsterdam

Reserveer nu

Herengracht 312
1016 CD Amsterdam
Netherlands

+31 (0) 20 662 64 46

Midden in het levendige hart van Amsterdam bevindt zich de Herengracht muziekstudio, een hoogwaardige geluidsdichte ruimte op de eerste etage van een klassiek grachtenpand met uitzicht op de prachtige Herengracht. Muziekstudio Herengracht ligt om de hoek bij de vermaarde Negen Straatjes en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Auto’s kunnen worden geparkeerd in de verschillende parkeergarages die zich op loopafstand bevinden.

De studio beschikt over een eigen opgang, een eigen vestibule (met professionele Jura koffiemachine en koelkast) en een eigen toilet. Ook de beide voordeuren kunnen rechtstreeks worden bediend via de daartoe uitgeruste telefoons.

Muziekstudio Herengracht is te huur en beschikbaar voor een breed scala aan activiteiten. De schitterende Bechstein-concertvleugel nodigt ontegenzeglijk uit tot kamerconcerten, cantates of pianoconcerten. De geluidsdichtheid gecombineerd met een uitmuntende akoestiek zorgen voor de perfecte muzikale beleving.

Voorzieningen


20 Arne Jacobsen vlinderstoelen

Eigen opgang

Klimaatbeheersing

Professioneel licht- en geluidssysteem

Concertvleugel (akoestisch)

Bioscoopscherm & 4K Ultra-HD-beamer

4 verplaatsbare tafels/bureaus

Gratis wifi

Koelkast

Geluidsdichte ruimte

Jura-koffiemachine

Whiteboard / flipover

Muzikaal


De geluidsstudio beschikt over een prachtige, akoestische Bechstein-concertvleugel die naar wens kan worden gepositioneerd. De professionele licht- en geluidsinstallaties, het hoogwaardige Dolby Surround-systeem en de akoestische panelen voorzien in een keur aan mogelijkheden voor zowel optredens als geluids- en/of filmopnames. Op verzoek kan bovendien een aparte ruimte als kleedkamer en/of backstage-gelegenheid ter beschikking worden gesteld.

De ruimte biedt plaats aan zo’n 25 zitplaatsen (stoelen aanwezig).

Zakelijk


Regelmatig wordt de ruimte ook gebruikt voor zakelijke evenementen zoals presentaties, productintroducties, strategiebesprekingen, vergaderingen en brainstormsessies. Vertrouwelijkheid is gegarandeerd door de eigen opgang en geluidsdichte inrichting van de studio. Op verzoek kan bovendien een aparte ruimte voor breakout-sessies ter beschikking worden gesteld.

Tafels en stoelen zijn voorhanden om, op basis van groepsgrootte en gebruik van de ruimte (presentatie, rondetafelgesprek of training, etc.), een geschikte lay-out te creëren. Bovendien heeft u beschikking over o.a. flipovers, Dolby Atmos-geluidsapparatuur en een groot ingebouwd projectiescherm met 4K Ultra-HD beamer die een klein bioscooptheater niet zouden misstaan.

Opnamestudio


De ruimte biedt behalve de ligging en de geluidsisolering verschillende mogelijkheden voor geluidsopnames, waaronder de permanent aanwezige Bechstein-concertvleugel en AKG-, Neuman- en Line One-microfoons met zowel bekabelde als wifi-aansluitingen naar de met iPad-bedienbare mixer van Presonus.

Ook de vestibule is voorzien van de benodigde aansluitingen en bekabeling om bijvoorbeeld als controlekamer te worden gebruikt. In de meeste gevallen sluiten gebruikers hier hun eigen opnamecomputer op aan en regelen ze de opnametechniek zelf, maar als extra optie kunnen wij ook de hele technische kant laten verzorgen.

Services


De ruimte kan naar wens worden ingericht met het aanwezige meubilair of u kunt extra inrichting inhuren.

De aanwezige kitchenette beschikt over een professionele Jura-koffiemachine en een uitgebreide selectie aan theesoorten. Ook een meer uitgebreid pakket – van hapjes en drankjes tot volledige catering – kunnen wij voor u verzorgen. Al dan niet met muzikale ondersteuning! Wij werken samen met een verscheidenheid aan partners die wij kunnen aanbevelen. Op aanvraag kan uw evenement bovendien worden gecombineerd met een rondvaart, rondleiding, en bijvoorbeeld een kookworkshop en/of private dining-mogelijkheid bij onze buren van de Cuisine Française.


Onze klanten hebben de ruimte al gebruikt voor


Bruiloft

Repetities

(Privé) Muzieklessen

Voice-coaching workshops

(Bouw)vergaderingen

Productlanceringen

Verjaardagen

Privé-/huiskamerconcerten

Tarieven


Ochtend

€500

Avond

€500

Middag

€500

Hele dag

€1,250

Reserveer nu

Locatie


Herengracht 312
1016 CD Amsterdam
Netherlands

Bekijk op de kaart